MOLITVA ZA ZVANJA

Isuse, koji od Posljednje Večere kad si ustanovio Presveti Oltarski Sakrament, pa do danas svojim Božanskim očima tražiš, a ljubavlju Srca privlačiš k sebi mladost i ljepotu, poslušaj naše molitve. Pozovi u Kongregaciju Kćeri Srca Isusova mnoge djevojke iz Hrvatske i svijeta. Otkrij im žarku ljubav svojega Srca, zagrij ih za svoje interese i uzvišene ideale. Svojim molitvama, odricanjem i žrtvama neka rade na učvršćenju Tvojega Kraljevstva u dušama. Isuse, Ti moraš kraljevati. Isuse, oblikuj si četu vjernih suradnica. Majko Marijo, budi uporna u molitvi, od Isusa nam isprosi brojna dobra zvanja kao što si u Kani isprosila dobro vino. Amen.

“Moja je strast Isus Krist. Želim ga vidjeti kako pobjednički kraljuje u srcima i nad društvom. Želim mu privesti mnoštvo duša, nadasve plemenitih i nesebičnih, da ga ljube radi Njega samoga i da plamte revnošću za Njegovu slavu.”

Bl. Marija Deluil – Martiny (Marija od Isusa)

 

Molitva za osobnu posvetu Srcu Isusovu i Srcu Marijinu

Vječni Oče, želim se u Duhu Svetom posvetiti i predati Isusovu i Marijinu Srcu, da bih tako mogao/mogla postati tvoje sve odanije i vjernije dijete.Majko Marijo, ja (ime i prezime) se danas predajem tvome Bezgrešnom Srcu. Primi me pod svoju majčinsku zaštitu i vodi me k svome Sinu Isusu.Gospodine Isuse, po Marijinu Bezgrešnom Srcu se posvećujem i izručujem Tvome Presvetom Srcu. Učini srce moje po Srcu svome, da bi Ti sve više živio u meni.Presveto Srce Isusovo, Bezgrešno Srce Marijino, s ovom posvetom i izručenjem želim vam uzvratiti ljubav koju ste mi iskazivali čitavim svojim zemaljskim životom, posebno na Kalvariji, i koju mi još i danas iskazujete. Ujedno obnavljam svoju krsnu posvetu Trojedinom Bogu: odričem se grijeha, zavodljivosti zla i Sotone; vjerujem sve što nam je Bog objavio i kako nas uči Katolička crkva.Obećavam da ću vršiti Isusovu zapovijed ljubavi prema Bogu i prema bližnjemu i izvršavati Božje i crkvene zapovijedi te da ću se ravnati prema nauku crkvenog učiteljstva pod vodstvom Petrova nasljednika. Time želim doprinijeti jedinstvu i rastu Crkve. Rado ću moliti svetu krunicu, osobno, u obitelji i u drugim zajednicama te pobožnošću Prvih petaka i Prvih subota dati zadovoljštinu za svoje grijehe i grijehe čitavog svijeta.Presveto Srce Isusovo, Bezgrešno Srce Marijino, pomozite mi da prihvaćam Evanđelje u svoje srce te ga živim u vjeri, ufanju i ljubavi. Tako će Isus Krist, po svome križu i uskrsnuću, za mene biti put, istina i život. Neka se hranim nebeskim Kruhom i živim od euharistijske žrtve, da bih tako mogao/mogla svladati svako zlo i uvijek izabrati život.Pun/a povjerenja utječem se pod zaštitu vaših dragih Srdaca. Čuvajte me u svim opasnostima i na kraju ovog zemaljskog hodočašća sretno me dovedite u vječnu domovinu.
Amen.