Misli o Crkvi Blažene Majke Marije od Isusa Deluil-Martiny

 

Božanska Providnost prema potrebama vremena podiže različite redovničke zajednice koje trebaju, po mjeri svojih sila, pomagati Svetoj Crkvi!”

Ova vrlo skromna Kongregacija nastala je poput cvijeta s Kalvarije iz misli o pobožnosti i ljubavi prema Presvetim Srcima Isusa i Marije, prema Svetoj Crkvi i svećeništvu te iz misli o zadovoljštini za bezbrojne uvrede koje se u našim nesretnim vremenima nanose božanskom Veličanstvu i našoj svetoj vjeri.

“Trebalo je da Krist sve to pretrpi i tako uđe u svoju slavu”: treba da Crkva i duše prođu istim putem. Crkva ne živi samo jedan dan: kada su mučenici padali kao što zimi padajui snježne pahulje, nije li se moglo vjerovati da je sve izgubljeno? Ne, njihova je krv pripremala trijumfe budućnosti.”

Ljubav prema Gospodinu bl. Marije od Isusa, želja za spašavanjem duša više su nego očite kada se upozna život te svete redovnice. Ovdje Vam donosimo zrnce njenih misli koje i nama trebaju biti vodilja ovozemaljskog života.

  1. Euharistija, trajna žrtva Vječnoga Svećenika i velike Žrtve, treba biti Sunce, središte Djela.
  2. Isus želi hvaliti svoga Oca kroz sva usta. Slaviti Ga kroz svaki život. Davati Mu zadovoljštinu kroz sva trpljenja. Ljubiti Ga kroz sva srca. On želi živjeti u dušama radi slave svoga Oca.
  3. Isus je božansko Sunce duše; ostanite uvijek pod Njegovim zrakama preko sjećanja na Njegovu svetu prisutnost.
  4. Željela bih imati tisuću srdaca da bih Mu ih darovala, tisuću života da bih Mu žrtvovala, tisuće duša da bih Mu ih posvetila.
  5. Isus je trajni pratitelj hodočašća prijatelj stvarno prisutan, brat koji bdije, zaručnik koji ljubi i štiti, otac koji vodi,

    Majka koja tješi i koja nikad nije odsutna.

  6. Vjerujte da vas unatoč vašim slabostima Isus ljubi svom snagom Boga i svom nježnošću Zaručnika.
  7. Trčite Bogu koji vam širi ruke i otvara vam svoje Srce. Zaboravite sve, gledajte samo Njega.
  8. Sve za slavu Isusovu i za Njegove svete interese u dušama svećenika koji su Mu tako drage.