IMG_5470Život bijelih redovnica sa škapularom obilježenim s dva srca odvija se u samostanu gdje se izmjenjuje molitva i rad. Molitva je rad, a rad je molitva. Zajednica prakticira liturgijsku i osobnu molitvu, klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, povezana je cijelom Crkvom u prisutnosti Gospodinovoj. U ime Crkve i za Crkvu ona prinosi Bogu svoju žrtvu hvale. Svojim molitvama žele obuhvatiti cijelo čovječanstvo, za njega mole Božje milosrđe. Formacija mladih djevojaka započinje ulaskom u zajednicu i traje nekoliko mjeseci postulata. Nakon postulata dobiva bijelo redovničko odijelo i ulazi u novicijat, a nakon novicijata polažu se privremeni a poslije vječni zavjeti.
Pod vodstvom poglavarice svaka redovnica već od svojega ulaska u Družbu razvija darove koje joj je Bog dao ali radi i druge poslove koje iziskuje svagdanji život. Po poslu redovnica sudjeluje u stvaralačkom radu Božjemu. Svi darovi stavljeni su u službu braće i sestara. Sestre žive po prilagođenom pravilu Sv. Ignacija koji je i utemeljitelj Družbe Isusove. Nose bijelo redovničko odijelo sa bijelim škapularom s dvama srcima, koji obilježavaju Srce Isusovo i Marijino.

Zar to nije dar Božji da upravo takva zajednica kontemplativnog života dolazi među Hrvate? Stoga Vas pozivamo da molitvama podržimo da ova Duhovna zajednica zaživi kod nas. Molimo da Gospodin pozove djevojke iz naših župa, iz naše Crkve u ovu Družbu, u koju mogu ući, posebnim dogovorom, i udovica čestitog života.

Draga, plemenita djevojko! Ako u sebi nosiš poziv za redovničko – kontemplativni život, zatraži informacije. Jedna lijepa i skromna sobica čekate u našem samostanu u Lasinji. Ovo utočište duhovnosti i mira može sutra postati i tvoj dom.