Deseta obljetnica djelovanja sestara Kćeri Srca Isusova u Hrvatskoj proslavljena je na svvetkovinu Presvetog Srca Isusova 23. lipnja 2017. godine. U samostanskoj kapeli sestara Kćeri Srca Isusova u Lasinji, sveto misno slavlje predvodio je sisački biskup monsinjor dr. Vlado Košić u  koncelebraciji sa mons. Franjom Ćukom, don Antom Delićem   preč. Stjepanom Bradicom Lasinjskim župnikom, fra Bogdanom Cvetkovićem i duhovnikom sestara vlč. Stjepanom Račićem. Pjevanje je uveličao mješoviti zbor župe Lasinja, a uz Počasne stražare na svetoj misi su sudjelovali hodočasnici pridošli iz raznih krajeva Hrvatske i Slovenije.

Biskup  Košić je na početku homilije  čestitao sestrama obljetnicu i kako je istaknuo „10 godina boravka i molitve ovdje za našu Biskupiju i za našu Domovinu Hrvatsku“. te im se zahvalio za njihovo djelovanje među Hrvatskim narodom. Svojim dolaskom podignule su ponovo Počasnu stražu presvetom Srcu Isusovu među hrvatskim narodom, ispunile su želju našeg blaženog kardinala Alojzija Stepinca dasestre dođu u Hrvatsku, što je spriječio tada drugi svjetski rat.

Ono što je posebno se dojmilo sviih prisutnih je iskreno i veliko hvala koje je biskup uputio našim sestrama kada je rekao” Mi vas trebamo, drage bijele sestre, vi ste svojom nazočnošću i molitvom bogatstvo naše Crkve. Neka je blagoslovljen i vaš budući boravak i vaše djelovanje među nama, za nas i s nama. Neka vaše molitve pospješe i kanonizaciju blaženog Alojzija Stepinca! Neka vaše molitve i žrtve utvrde naše svećenike da s još više žara i ljubavi istroše svoje sile za Kraljevstvo Nebesko! Neka vaše molitve isprose kod Gospodina mnogo odaziva u duhovni poziv: da se što više mladića odazove na Kristov poziv i pođu putem svećeništva i redovništva; da se što više djevojaka odazove Kristu i krenu putem redovničkog života; da ustraju kandidati i kandidatice, sjemeništarci i bogoslovi, da bude dobrih i svetih svećenika u našem narodu, u našoj biskupiji“.

Biskup se u svojoj homiliji osvrnuo i na utemeljiteljicu reda  Družbe sestara Kćeri Srca Isusova, bl. s. Mariju od Isusa spomenuvši jednu od njenih poruka svojim sestrama, ali i svim kršćanima: Trčite Bogu koji vam širi ruke i otvara vam svoje Srce. Zaboravite sve, gledajte samo Njega. Da bismo se tako, bez straha mogli predati u ruke Isusu, koji nam širi ruke dočekuje nas otvorena Srca, potrebna je hrabrost. Da bi se sve zaboravilo i gledalo samo njega, potrebna je srčanost i spremnost na rizik. Predanje je uvijek rizik, ali Bogu se uvijek isplati vjerovati i sve njemu predati rijeći su biskupa Košića.

Drage sestre od srca Vam čestitamo vašu obljetnicu i svetkovinu Srca Isusova sa željom da što više duša privedete Kristu Gospodinu našemu. Živio Isus!

 

 

Kategorija: Aktualnosti, Novosti