Tradicionalno na blagdan blažene Marije od Isusa Deluil Martiny u samostan sestara Kćeri Srca Isusova u Lasinji počeli su pristizati hodočasnici iz raznih dijelova Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije u ranim poslijepodnevnim satima, kako bi u zajedništvu sa sestrama proslavili spomendan njihove utemeteljice.Ovogodišnji preslavitelj misnog slavlja don Ante Delić je došao u pratnji velikog broja svojih župljana.

Misno slavlje svojim pjevanjem je učinio još posebnijim zbor Hrvatice društva Hrvatska žena iz Zagreba, predvođeni gospođom Katarinom Tadić, dok je orguljama suvereno gospodario Davor Kelić.

Na sve nas prisutne svoje uzbuđenje, svoje pozitivne emocije prenio je predslavitelj misnog slavlja don Ante. U nadahnutoj propovijedi posebno se osvrnuo na značenje duhovnog poziva. Slijediti Ga, širiti Riječ Božju i služiti mu u poniznosti, ljubavi i s radošću je poseban, uzvišen osjećaj reče nam don Ante. On je taj dan to i svjedočio.

U propovijedi je posebno istaknuo poslanje bl. Marije od Isusa i njene kongregacije, koja vjerno u tišini klanja se našem Spasitelju, moli za svećenike, ali i za cijeli narod.

Okupljeni oko Krista, u svetoj euharistiji, zahvaljujući jednoj poniznoj, jednostavnoj, u Isusa zaljubljenoj Mariji od Isusa Deluil Martiny, svetici, utemeljiteljici, mučenici iskazali smo štovanje njenim relikvijama. Ponosni smo jer su udruge „Duše žrtve“ i „Počasna straža“ dobili nove članove. a obavljen je i obred postavljanja škapulara smrtne muke Isusove i sućutnog srca Marijina. Hvala Ti i slava Isuse!

Kategorija: Aktualnosti, Novosti