Svetkovina Presvetog Srca Isusova proslavljena je u petak 12. lipnja 2015. godine u samostanu sestara Kćeri Srca Isusova u Lasinji. Proslava je započela klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom i nastavila se molitvom svete krunice, te svečanom svetom misom koju je predvodio velečasni Odilon Singboa, misionar iz Benina koji pastoralno djeluje u Hrvatskoj, točnije u Zagrebu.

U koncelebraciji je sudjelovalo više svećenika iz okolnih župa. Misno slavlje je uveličao svojim pjevanjem sastav pod vodstvom Antuna Stašića. Najmlađa članica sastava, koja ima samo pet godina, Aurelija Stašić je nazočne zadivila izvedbom pjesme „Isuse u maloj bijeloj hostiji“ tijekom svete pričesti.

U crkvu presvetog Srca Isusova kod naših sestara, od ranih poslijepodnevnih sati, pristizali su hodočasnici iz raznih krajeva Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Hodočasnici su zajedno s vjernicima iz Lasinja i okolnih župa te sestrama proslavili svetkovinu Srca Isusova. Molitva, pjesma i slavljenje Boga u zajedništvu se osjetilo u svakom trenutku. Uistinu, svi mi koji smo ovaj dan proveli sa sestrama trebamo biti zahvalni Gospodinu na milosti koju nam je udijelio. Druženje članova udruge “Duše žrtve”, „Počasne straže presvetog Srca Isusova“ i ostalih vjernika sa sestrama se nastavilo i nakon svete mise.

Velečasni Odilon je na početku misnog slavlja čestitao sestrama svetkovinu na francuskom jeziku, a u propovijedi je posebno istakao značaj štovanja Srca Isusova, posebno za naš rast u vjeri i spasenje.

Nakon svete mise velečasni Odilon i duhovnik sestara Kćeri Srca Isusova velečasni Stjepan Račić su obukli škapulare novim članovima. Presveto Srce Isusovo hvala Ti za ovaj dan.

Kategorija: Aktualnosti, Obavijesti