Spomendan blažene Marije od Isusa Deluil Martiny, utemeljiteljice Družbe sestara Kćeri Srca Isusova proslavljen je u subotu, 28. veljače 2015. godine, u crkvi Presvetog Srca Isusova u Lasinji. Zajedno sa bijelim redovnicama Kćerima Srca Isusova spomendan njihove utemeljiteljice proslavili su članovi Počasne straže i udruge Duše Žrtve pristigli iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, te vjernički puk župe Lasinja i okolnih mjesta. Obilježavanje spomendana počelo je u 16 sati klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, a nastavilo se molitvom svete krunice.

Sveto misno slavlje u 17 sati predslavio je pater Tonči Trstenjak u koncelebraciji više svećenika. Misno slavlje je svojim pjevanjem uveličao zbor Hrvatice, Društva Hrvatske žene grada Zagreba. Na početku misnog slavlja je po prvi puta izvedena himna bl. Marije od Isusa koju je uglazbio Davor Kelić.

U nadahnutoj propovjedi pater Tonči Trstenjak se posebno osvrnuo na život bl. Marije od Isusa, njenu neizmjernu ljubav prema Gospodinu, ali i svjesnost da nema ljubavi bez žrtve. Duboko razumijevajući Euharistiju, u smjernice svoje kongregacije unijela je želju da sestre budu stalna akcija milosti Srcu Isusovom, zbog Njegovih dobročinstava i milosrđa, da budu trajna molba, da se ostvari Kristovo Kraljevstvo“. Kako je cijela propovijed bila prožeta Ljubavi, pater Tonči zaključio ju je riječima blaženice: „Na ovoj zemlji, kao i na nebu, treba živjeti od ljubavi… Budimo jedno srce u Srcu Isusovu.“

Znali smo da će kao i uvijek biti posebno, ali ipak nismo mogli sakriti radost što smo i tu subotu bili u zajedništvu sa sestrama Kćeri Srca Isusova, okupljeni oko Krista u svetoj Euharistiji sjećajući se života i djela bl. Marije Deluil Martiny.

 

Kategorija: Aktualnosti, Obavijesti